FUE Saç Ekim Aşamaları Nasıldır

FUE Saç Ekim Aşamaları Nasıldır?

FUE saç ekim aşamaları nasıldır? FUE tekniği ile saç ekimi yapılırken, donör bölgeden saç kökleri toplanır. Bu işlemin donör bölgeden yapılmasının sebebi genetik olarak en az dökülmenin görüldüğü yer olmasıdır. Alınan canlı saç kökleri, FUE yöntemiyle saç ekimi için daha önceden planlanan bölgeye tek tek açılan kanallara yerleştirilerek sabitleştirilir ve böylece işlemin kalıcı olması sağlanmaktadır.

FUE Saç Ekim Aşamaları

FUE saç ekim aşamaları nasıldır?
FUE saç ekim aşamaları nasıldır?

1. Aşama: Saçların Kesilmesi ve Lokal Anestezi Uygulanması

İlk aşamanın ortalama süresi 1-2 saattir. Greftlerin micro motor ile donör bölgeden alınabilmesi saçların tamamen tıraş edilmesi gerekir. Bu yüzden kafa bölgesindeki saçlar tıraş edilmektedir. Tıraş edildikten sonra donör bölgede ve işlem yapılmaktadır. Bu alanda bir acı hissedilmemesi için lokal anestezi uygulanmaktadır.

2. Aşama: Saç Köklerinin Verici Bölgeden Alınması

Saç köklerinin alındığı bu ikinci aşama ortalama 3-4 saat sürmektedir. Yani, bu süreç saç köklerinin micro motor ile tek tek alınması aşamasıdır. Greftlerin alım aşamasında mikro motorların ucunda bulunan 0,8 mm. punchlar kullanılmaktadır. Saç ekiminin yapıldığı belli olmayan bir görüntü elde edilmesi için alınan 1’li saç kökleri ile ön saç çizgisine ve çıkış yönüne göre ekim yapılmalıdır.

3. Aşama: Ekim Yapılacak Bölgeye Kanalların Açılması

Kanal açma operasyonu ortalama 4-5 saat sürebilmektedir. Saç ekim uzmanı ile birlikte ön saç çizgisi belirlenmektedir. Saç köklerinin çapı ve greftlerin olması gereken derinlik hesaplamaları yapıldıktan sonra saç kökleriniz için özel hazırlanan lateral slit yardımı ile saç köklerinin yerleştirileceği kanallar açılır. Kanal açma işlemi saç ekiminin en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Saçların eskisi gibi doğal görünmesini oldukça etkileyen bir adımdır. Bu adımdaki en önemli faktör saç ekim uzmanının ve ekibinin tecrübeli ve profesyonel olmasıdır. Bizde bu konuda tecrübelerimize güvenerek farkımızı ortaya koyacağımıza inanıyoruz.

4. Aşama: Saç Ekimi

Açılan kanallara greftler tek tek yerleştirilmektedir. Böylece saç ekim işlemi başlamış olmaktadır. Saç ekim operasyon süresi kişiden kişiye değişmektedir. Kişiye göre ihtiyaç duyulan ve ona göre alınacak olan greft sayısı operasyon süresini etkileyen ve belirleyen faktörlerdendir.

FUE saç ekim aşamaları tamamlandığında süreç nasıl işlemektedir?

Saç, kirpik, bıyık, kaş ya da sakal ekimi yaptırdıktan sonra iyileşme süreci başlar. Yani, bu süreçte de doktor tavsiyesi dışına çıkmamak önemlidir.